Han har Àskat pengar för att kunna göra en förstudie

Kultur- och fritidsstrateg Markus Lindberg vill se över möjligheten att göra förbÀttringsÄtgÀrder i Borghamn.

Markus Lindberg, kultur- och fritidsstrateg i Vadstena kommun, hÄller med om att belysningen i motionsspÄret i Borghamn mÄste ses över.

Markus Lindberg, kultur- och fritidsstrateg i Vadstena kommun, hÄller med om att belysningen i motionsspÄret i Borghamn mÄste ses över.

Foto: Katarina Hydén

Borghamn2022-01-18 18:05

– Vi Ă€r helt överens med Borghamns IF att belysningen mĂ„ste göras i ordning, sĂ€ger Markus Lindberg och framhĂ„ller att han Ă€skat pengar för att det ska kunna göras en ordentlig förstudie, för att fĂ„ en relevant kostnadsberĂ€kning och komma vidare.

– Hur kan vi göra det pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. Det enklaste vore att bara fortsĂ€tta med luftledningen, men nu finns det ju trĂ€d som kan blĂ„sa omkull sĂ„ det kanske inte Ă€r det klokaste, sĂ€ger han.

I processen ser han ocksÄ möjligheter att hitta andra finansiÀrer, inte bara kommunen.

Magnus KÄhlin upplever inte att föreningen tidigare fÄtt gehör. Vad Àr det som gör att du ser ett intresse i att gÄ vidare nu?

– Det Ă€r av flera skĂ€l. Dels sĂ„ behövs det, för den allmĂ€nna folkhĂ€lsan, finnas motionsspĂ„r. Det Ă€r viktigt. Sedan har vi gjort andra satsningar pĂ„ norra Omberg, sĂ€ger Lindberg.

Bland annat har Sveaskog satt upp nya skyltar och det har gjorts omdragningar av Östgötaleden. Vadstena kommun har Ă€ven ombesörjt en ny parkering.

Hur ser du pÄ kritiken att Borghamn skulle ha blivit lite bortglömd medan det görs andra satsningar i Vadstena?

– Jag hĂ„ller inte med om det. Det som görs i Vadstena det Ă€r ju till för hela Vadstena. 

Hur mycket har man satsat i Borghamn innan?

– Senaste tiden ganska mycket. Dels Ă„tgĂ€rderna i norra Omberg och sedan har vi nytt bibliotek sĂ„ jag upplever inte att Borghamn Ă€r mer bortglömd Ă€n nĂ„gon annan del, sĂ€ger Markus Lindberg.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!