Hannas julklapp till hemstaden Motala

Musikalstjärnan Hanna Lindblad vänder hem och ger Motalaborna ett rejält glittrande paket, tillsammans med stans bästa storband.

Hanna Lindblad och Motala Storband showar loss på Folkets hus scen under sex vinterkvällar och bjuder på en julglittrande show.

Hanna Lindblad och Motala Storband showar loss på Folkets hus scen under sex vinterkvällar och bjuder på en julglittrande show.

Foto: Per Carlsson

Recension2019-11-30 15:59
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Konsert

”It’s showtime”

Medverkande: Hanna Lindblad och Motala Storband.

Betyg: 3

Folkets hus, Motala 29/11. Även 30/11, 6-7/12, 13-14/12.

Hanna Lindblad har tillfälligt lämnat de stora musikalscenerna för att i adventstid ge sin hemstad en show, under sex kvällar.

Hon bjuder på allt man kan behöva en isig adventskväll när den första snön har kommit, precis lagom. Och Motala Storband har hon bakom sig, men emellanåt känns det som att det är bandets kväll. Det är verkligen tryck i det blåset. Instrumentalnumren ”Birdland” och temat ur ”Karl-Bertil Johnssons julafton” är pärlor.

Men Hanna bjuder på sig. Hon svävar in i en julröd kreation som under kvällen byts till andra spektakulära fodral. 

Även Hanna har förstås tryck i stämman. Men rösten verkar passa ännu bättre för stillsammare saker; som i kompisen Sanna Martins innerliga sång ”Angel”, med svensk text.

Annars handlar det mycket om standardnummer med lite julfeeling, som ”Let it snow” och ”Jingle Bells”, där hon får hjälp av bakgrundssångerskorna Johanne och Martina, och då låter det lite Andrew Sisters. Snyggt.

I fredags var det premiär och det hör väl till att det ska krångla lite då. Men mikrofontrassel och besvärligt klädbyte på scen gör den rutinerade Hanna förstås till en del av showen.

En höjdpunkt är det rena slapsticknumret där primadonnan försöker följa en instruktion för julpaketinslagning – men annars är det en helkväll, med jazz och disco i högt tempo.