Privatsamlingen började med ett besman för 50 år sedan. Nu innehåller den tusentals saker, det skulle krävas en hel tidning att räkna upp alla. Från att mest ha rymt föremål från det gamla bondesamhället finns här nu mycket annat. Som de första mobiltelefonerna, kameror och Lego-byggsatser för att bara ge några exempel.

– Vi har mycket av mycket. Bredden är nog vår styrka, säger Johanna Lindström som driver Kornettgården tillsammans med maken Anders Johansson.

De många spännande föremålen i all ära, men det man slås mest av är de omsorgsfullt uppbyggda miljöerna. Här finns bland annat en gammal lanthandel, en frisersalong, en radioaffär, en hattaffär och en kiosk så som den kunde se ut på 60-70-talet.

Artikelbild

| Så här kunde Lego-byggen se ut tidigare.

– Frisersalongen och hattaffären har vi fått ta över hela, alltså inte samlat ihop föremål från olika håll, berättar Anders Johansson.

De flesta som besöker Kornettgården har nått mogen ålder. Men Anders och Johanna tycker sig ha noterat att det dyker upp fler och fler yngre.

Det kan kanske delvis bero på att man ständigt förnyar utställningen, om än inte i någon stor skala.

– Vi försöker ta in lite nytt varje år och fasa ut lite gammalt.Efter tittandet kan besökarna fika i museets eget café med gammal inredning inklusive en fungerande jukebox laddad med singlar från -40- till -70-tal.