Tomten ett uppskattat inslag på Gammeljul

Snö, julstämning och en rad olika aktiviteter mötte besökarna på premiärdagen av Gammeljul. Och självklart fanns tomten på plats.

Hela slottet var julpyntat med många fina detaljer.

Hela slottet var julpyntat med många fina detaljer.

Foto: Jennifer Mayer

Vadstena kommun2019-11-29 21:00

Efter några års uppehåll är nu Gammeljul tillbaka på Vadstena slott. Redan på premiärdagen var det fullt med besökare på slottet.

– Verkligen kul att det har öppnat upp igen, tycker Anita Fälth Forsberg som besöker slottet tillsammans med sin dotter Karolina Forsberg och barnbarnen Knut och Siri Forsberg. De har vandrat de 83 trappstegen upp till tomten som håller till högst upp i ena slottstornet.

– Jag önskade mig en radiostyrd bil och en tuggummimaskin, berättar fyraåriga Knut som passade på att lämna in en önskelista till tomten.

Utöver en tomte så fanns det en rad olika aktiviteter på slottet. Ponnyridning, guidade turer och julmarknad var några av de aktiviteter som Gammeljul bjuder på under helgen.

– Vi hoppas på att bjuda på lite härlig julstämning, säger Matilda Milton från arrangören Visit Vadstena. Och hon är mer än nöjd med starten:

– Det är helt fantastiskt. Det är så mycket folk överallt. Men vädrets makter har inte helt varit med oss, säger hon och förklarar att de fått flytta in några av uställarna på grund av kalla vindar på borggården.

En som trotsade kylan och höll till ute på borggården var smeden Johan Rydberg som dagen till ära hade på sig tidstypiska kläder.

– Jag kommer visa lite smide här på plats, säger han samtidigt som han kämpar med att få till lite glöd ute i blåsten.

Gammeljul fortsätter under helgen och håller öppet 10-18 på lördagen och 10-17 på söndagen.

Tomten fanns på plats för att ta emot önskelistor av barnen.
Tomten fanns på plats för att ta emot önskelistor av barnen.
Karta: Vadstena Slott
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!