Så länge kan de få "bo" i alternativa lokaler

Lagom till höstterminen startade igång fick kulturskolan och delar av grundskolans fritidsverksamhet nya lokaler.

På Ingegärd Knutsdotters väg 2 i Vadstena ligger Kulturskolans nya lokaler.

På Ingegärd Knutsdotters väg 2 i Vadstena ligger Kulturskolans nya lokaler.

Foto: Jennifer Mayer

Vadstena kommun2019-10-09 16:30

I väntan på att en ny skola ska byggas i Vadstena har nu kulturskolan, öppna förskolan och fritidsavdelningen Solsidan flyttat in i Vadstenagymnasiets gamla lokaler.

– Det började med att vi var trångbodda i fritidsverksamheten samtidigt som vi visste att Vadstenagymnasiets lokaler stod tomma. Så vi såg en möjlighet att flytta delar av verksamheten och samtidigt kunna erbjuda kulturskolan alternativa lokaler, förklarar Johan Wernström som är bildningschef på Vadstena kommun.

Lokalerna planeras att användas fram tills dess att den nya skolan står klar. Enligt Johan Wernström är det svårt att säga när skolan kommer vara färdigbyggd, men man räknar man med att verksamheterna kommer hålla till i de alternativa lokalerna under några år.

För kulturskolan, som tidigare hade sin verksamhet utspridd på olika håll i  Vadstena, innebär flytten att de nu samlar all sin verksamhet under samma tak.

– Det är positivt med elever och lärare på samma plats. Olika delar av verksamheten träffar varandra och blir en helhet, berättar kulturskolans samordnare Clas Heinebäck.

Enligt Clas Heinebäck är en anledning till flytten att det fanns brister i de tidigare lokalerna som  påverkade verksamheterna negativt.

– I danslokalen kunde det vara 14 grader på vintern, säger Clas Heinebäck och förklarar att de nya lokalerna är bättre anpassade för kulturskolans verksamhet:

– Det är bättre miljö totalt sett. Dessutom är de rymliga och ovan mark.

Kulturskolans samordnare Clas Heinebäck tycker de nya lokalerna fungerar bra för verksamheten.
Kulturskolans samordnare Clas Heinebäck tycker de nya lokalerna fungerar bra för verksamheten.
Karta: Ingegärd Knutsdotters väg 2
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!