Vadstenafamiljen öppnar hotell i storstaden

År 1986 öppnade Bengt och Helene Pettersson sitt första hotell, Kung Starby Hotell i Vadstena. Nu börjar ett nytt kapitel för hotellfamiljen Pettersson, men denna gång i Stockholm och med nyöppnade Hotel Frantz.

Hotellfamiljen består av Tea, Bengt, Ellen och Helene Petersson som tillsammans äger och driver Hotel Frantz.

Hotellfamiljen består av Tea, Bengt, Ellen och Helene Petersson som tillsammans äger och driver Hotel Frantz.

Foto: True North

Vadstena kommun2019-10-02 08:00

Tidigare har Bengt och Helene Pettersson från Vadstena startat upp och drivit flera hotell i Östergötland. Bland annat Kung Starby Hotell i Vadstena, Statt och Palace Hotel i Motala och The Box Hotel i Linköping. Och efter mer än 30 år i branschen har de blivit en riktig hotellfamilj.  

– Jag hade egentligen tänkt lägga av efter vi sålt The Box, men det blev en nytändning när det här hotellet dök upp, säger Bengt Pettersson.

Huset som ligger nära Slussen byggdes år 1647 av skräddarmästaren Frantz Bock och har haft hotellverksamhet i sig de senaste hundra åren. Hotellet har 48 rum och hälften av dem är nu omsorgsfullt renoverade, men renoveringen fortsätter under hösten. Dottern Ellen Pettersson är hotellchef och hela familjen är involverad i både företaget och renoveringen som drog igång för ett år sedan. 

– Det har varit mycket att tänka på i renoveringen. Det är ett K-märkt hus så vi har fått renovera det med rätt material och byggnadsvård, säger Bengt.

Hur kommer det sig att ni hamnade i Stockholm?

– Våra döttrar har bott här ett tag, men det är väl lite av en dröm när man är inom hotell- och restaurangbranschen att få testa sina vingar i en storstad.

Vad tror ni att ert hotell kommer bidra med i Stockholm?

– Vi har med småstadskänslan till storstaden. Eftersom vi är ett familjeföretag kan vi fokusera mycket på gästen och kanske bestämma lite mer för att få till det lilla extra.

Hotellet invigs den 1 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!