Efter åtta specialsträckor leder Teemu Suninen Svenska rallyt med ynka två sekunder. Men han tar tacksam emot den ledningen vilken dag som helst.

– Känslan är fantastisk. Att vara i ledningen i slutet på dagen är vad alla strävar efter, så jag kan inte vara annat än glad.

Suninen har varit jämn hela dagen. Vunnit två sträcksegrar och aldrig tappat många sekunder någon enda gång. När mörkret föll över serviceplatsen i Torsby låg han två sekunder före tvåan Ott Tänak.och 17,3 sekunder före trean Andreas Mikkelsen.

Artikelbild

| Finländaren Teemu Suninen leder oväntat Svenska rallyt efter den första dagen.

Svenska Pontus Tideman skulle visat att han är värd en fortsatt satsning i rally-VM och kom till start med stora förhoppningar. Men det gick illa redan från början.

– Morgonen var en katastrof. Först vindrutetorkaren och sen hakade sig gasen, förklarade han uppgivet.

Efter servicen kom han tillbaka och presterade fjärde bästa tid på sträckan.

– Får jag rätt känsla i bilen i morgon ska jag se om jag kan prestera supertider, sade han förhoppningsfullt.

Artikelbild

| Svenske Pontus Tidemand hade en motig start i Svenska rallyt.

Han hoppas att teknikerna ska få bilen i toppskick inför morgondagen.

I JWRC-klassen, junior-VM, fick Henrik Appelskog en fin start i högerstolen bredvid Tom Kristensson. Duon var snabbast i klassen på fredagens andra specialsträcka och ledde klassen när de kom till dagens första servicestopp.

– Det gick jättebra på förmiddagen. Sen tappade vi lite tid på eftermiddagen. Vi har ju bara 22 däck som vi får använda och man vill ju spara lite på dem. För på sista sträckan på söndag så är det ren blåis och det är rätt många isiga sträckor innan dess. Så vi gjorde en liten chansning som inte gick hem. Eller det vet får vi ju se. De andras däck kanske inte räcker hela vägen, säger Appelskog.

När duon fick hålla igen lite på eftermiddagen så tappade de ledningen till Dennis Rådström som nu leder en minut och två sekunder före Appelskog och Kristensson.

– Att vara tvåa är skitbra. Så trots att vi tappade tid på eftrmiddagen så är vi jättenöjda. Så det är bara att åka på i vårt tempo nu så får vi se vad som händer.