BK30 med och föll i distriktskamp

BK30 från Motala har varit i Norrköping och Söderköping med ett stort gäng boxare. För att delta i en distriktskamp mot Småland-Halland.

BK30 hade en bra helg hos Akilles i Norrköping när det boxades distriktskamp mot Småland-Halland. Motalaklubben hade dussinet boxare i gång i flera kamper.

BK30 hade en bra helg hos Akilles i Norrköping när det boxades distriktskamp mot Småland-Halland. Motalaklubben hade dussinet boxare i gång i flera kamper.

Foto: PRIVAT

Boxning2019-10-22 08:54

– Efter många bra och jämna matcher förlorade vi kampen med 3-4, säger BK30-tränaren Mathias Svensson. 

Motalaklubbens Alexandra Romlin boxas som senior B, den näst högsta nivån, vann mot en tjej från BK Öster. 

– Alexandra gick direkt in i matchen och träffade motståndaren med raka slag och satte respekten. Motståndaren var dock tuff och fortsatte hela tiden att gå framåt trots att Alexandra gång på gång träffade och så fortsatte det i både första och andra ronden. Alexandra visade på väldigt bra teknik och fokuserade främst på raka slag och krokar. Hon var hela tiden den som förde.  I tredje ronden så var båda tjejerna trötta, men fortfarande Alexandra som träffade slag efter slag. Alexandra var även den som visade en otrolig vilja att vinna, kommenterar Mathias Svensson.

Alvin Warukaga, som boxas på elitnivå i senior A, fick en returmatch mot Biniam från Eskilstuna som han knappt förlorade mot i maj. Warukaga fick nu sin revansch och vann.

Mohammed Sabri, som diplomboxas, deltog i distriktskampen och mötte en kille ifrån BK Ringen, Jönköping. Sabri tog en solklar vinst. 

Sirwan Mohammadi gjorde sin andra match som amatörboxare och mötte en kille från BK Öster. Sirwan föll i en stenhård och jämn match med 1-2 i domarsiffror.

Elvaårige Tyson Rustemi mötte Davud från BK Dacke, Mjölby. Tyson vann utan problem

– Allt slit i träningslokalen ger resultat och BK30 har blivit en klubb som många känner till i Sverige, menar Mathias Svensson. 

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!