Blomberg redo för nytt hockeykapitel

Motalakillen Anton Blomberg är redo för en ny resa i sitt hockeyliv. På fredags startar 24-åringen allsvenskan med Tingsryd.

På fredag är det dags för ishockeypremiär igen för Anton Blomberg, nu med småländska Tingsryd i allsvenskan. Ett nytt kapitel i karriären.

På fredag är det dags för ishockeypremiär igen för Anton Blomberg, nu med småländska Tingsryd i allsvenskan. Ett nytt kapitel i karriären.

Foto: Jens Bollius

Ishockey2019-09-17 20:00

– Jag vet inte riktigt vad vi har för mål, fråga coachen. Man vill ju alltid vara i toppen, men det finns många bra lag, säger Blomberg.

Anton Blomberg har spelat för Motala AIF, Linköpings HC, HV71, Vita Hästen, Skövde och senast Tranås. Nu blir det ett hack upp igen på resan.

– Det ska bli kul. Jag ser fram emot det här. Vi har åtta raka vinster på försäsongen, men det har ändå varit en blandning, säger Motalakillen.

Anton Blomberg fick följa Tranås avslutning i våras från läktaren när han var knäskadad. Efter det har han rehabiliterat sig hemma i Motala och efter Tingsryds försäsong är han nu helt skadefri och kan gå för fullt.

– Det var bara i början det var lite problem, säger han.

Blomberg har spelat i olika kedjor och fått en del förtroende i power play. Han vet inte riktigt vilka roller han får i den kommande premiärhelgen, Kristianstad borta på fredag och Vita Hästen hemma på söndag.

I lilla Tingsryd, på gränsen till Blekinge, bor han i ett hus ihop med lagkamraten Josef Jonsson från Landsbro. Nu är han heltidsspelare i hockeyn efter brevbärarsejouren i Motala i somras.

–  Man tar hand om kroppen och återhämtar sig. Mer blir det inte, säger Anton Blomberg om livet mellan träningar och matcher.

Oddsen på vinnare i allsvenskan 2019/2020: Modo 2,75, Västerås 6,50, Timrå 7,50, Björklöven 9,00, AIK 15,00, Mora 16,00, Karlskoga 17,00, Södertälje 26,00, Karlskrona 40,00, Västervik 50,00, Almtuna 80,00, Vita Hästen 80,00, Tingsryd 80,00, Kristianstad 125,00. 

Karta: Tingsryd
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!