De kan prisas för årets prestation

IFK Motala Bandy, Dribbla United eller Johanna Eriksson? Ja, någon av de tre kommer att prisas för årets idrottsprestation på Motalagalan.

Johanna Eriksson kan få pris på Motalagalan.

Johanna Eriksson kan få pris på Motalagalan.

Foto: Thomas Augustsson

Sport2019-10-16 11:00

Priset för 2019 delas ut av Vätternrundans vd Gunilla Brynell Johansson på galan den 9 november.

Motiveringen till IFK Motalas bandylag: Laget har under den gångna säsongen visat prov på att man med en fantastisk gruppdynamik kan övervinna det mesta. Genom att starta upp säsongen med träning på allmänhetens åkning i Mjölby efter problem med kylanläggningen på XL bygg arena och till att ta sig till kvartsfinal i elitserien. Det tyder på vilja, hängivenhet och att tro kan försätta berg.

Motiveringen till Dribbla United: Klubben är förutom att vara ett framgångsrikt lag inom den växande sporten futsal även ett föredöme i hur de arbetar med integrationsfrågor. Man anordnande en cup på Eköns näridrottsplats för att skapa möten mellan olika människor och kulturer där ungdomarna håller till. Dribbla United valde spontant att agera hejarklack till Maif FK under vinterns inomhusfotbollsturnering Boren cup trots att de själva åkt ur turneringen.

Motiveringen till Johanna Eriksson: Hon har under året haft flera framskjutna placeringar. Höjdpunkterna bland säsongens prestationer är en seger i Stockholm halvmaraton, ett prydligt personligt rekord i Barcelona marathon, en tredjeplats på 10 000 meter i SM, uttagen i landslaget på 10 000 meter på Finnkampen där hon kom in på en fin tredjeplats samt en fjärdeplats i Lidingöloppet. Johanna har under 2019 även varit en Ascis frontrunner rörelseambassadör.

IFK Motala Bandy kan få pris på Motalagalan.
IFK Motala Bandy kan få pris på Motalagalan.
Karta: Motala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!