Dennis: "Vi ska främst ha roligt"

Dennis Gustafsson kan hoppa in i målet om det inte finns någon målvakt. "Men jag hoppas att jag slipper det", säger han om nya utmaningen med Fågelsta AIF.

Dennis Gustafsson ser fram emot sitt nya idrottsuppdrag. "Ja, jag kanske hoppar in och spelar, men jag hoppas slippa det", säger Fågelstatränaren.

Dennis Gustafsson ser fram emot sitt nya idrottsuppdrag. "Ja, jag kanske hoppar in och spelar, men jag hoppas slippa det", säger Fågelstatränaren.

Foto: PRIVAT

Fotboll2019-10-16 14:00

Dennis Gustafsson har en bred idrottsbakgrund i Motala. Bandy har varit huvudsporten och där spelade han i 20 år som målvakt i IFK Motala, Hammarby och Vetlanda BK. Han spelade också i olika landslag. Efter karriären har han i flera omgångar tränat IFK Motala, men även hunnit med uppdrag i Örebro SK, Jönköping och Derby.

Utöver det har Gustafsson varit tränare i friidrott, fystränare i ishockey och har tävlat i fitness.

47-åringen är inte helt grön på fotboll heller.

– Jag är ju Zerosgrabb och spelade på Z-parken tills jag var 15 år. Sedan spelade jag fotboll ett par år i IFK innan jag lade ned fotbollen, för att satsa på bandyn, säger Dennis.

Men fotbollen har genom livet alltid ändå funnits med på ett hörn. Dennis har på somrarna vaktat målet för lag som Strå, Fågelsta, Skeninge och även en säsong i Motala AIF i dåvarande division 2, en säsong 2003 då tvåan var tredjedivisionen.

Tidigare i år har Dennis haft en del bandyförfrågningar, men har inte velat att det skulle ta för mycket tid eftersom han vill träna själv också. Fågelsta sade han nej till först, men tänkte om och såg det som en rolig utmaning i division 6.

– En rolig grej. Vi ska fortsatta spela fotboll som Mika Niemi, förre tränaren, har velat hela tiden. Vi ska framför allt ha roligt, men också förstås försöka vinna och vara så bra som möjligt. Vi har en bra stomme och har både A-lag och B-lag, säger Gustafsson som drar i gång träningen inomhus 9 november.

Karta: Fågelsta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!