Egnell får chansen i Helsingborg

Motalabon Niklas Egnell får ny utmaning som fotbollstränare. Som assisterande till Olof Mellberg i allsvenska Helsingborg i höst.

Niklas Egnell får en ny utmaning i höst. Nu är han assisterande tränare till Olof Mellberg i allsvenska Helsingborg.

Niklas Egnell får en ny utmaning i höst. Nu är han assisterande tränare till Olof Mellberg i allsvenska Helsingborg.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-09-18 11:00

Egnell lånas ut från sin anställning på Svenska fotbollförbundet där han bland annat är med i U21-landslagets ledarstab. Nu får han ett korttidskontrakt med HIF säsongen ut under nye huvudtränaren Olof Mellberg. Egnell blir assisterande tränare med inriktning på fotbollsfys.

Niklas Egnell har en gedigen bakgrund inom elitfotboll. Han har bland annat varit delaktig i Linköpings FC:s SM-guld 2017 och U21-landslagets senaste EM-kval. Hans breda kompetens har även tagit honom till rollen som riksinstruktör på tränarnas pro-utbildning.

Egnell har som bekant även funnits med i Åtvidabergs FF i allsvenskan och varit huvudtränare i Motala AIF i flera omgångar. Han har också tränat Borens IK. Nu är han dessutom bollplank åt Maifs tränare Christer Persson.

– Det är mycket inspirerande att få möjligheten att vara en del av HIF och arbeta tillsammans med ledarteamet runt Olof Mellberg. På kort sikt handlar det om att förstärka och förfina det som redan är bra, främst kopplat till fotbollsfysen. På längre sikt blir det även viktigt att försöka identifiera om det finns något som behöver både förbättras eller till och med förändras så att laget och spelarna kan ta kliv framåt i sin utveckling, säger Niklas Egnell till Helsingborgs IF:s hemsida.

Niklas Egnell kommer parallellt att arbeta med sin roll i U21-landslaget. Rollen där är densamma som i HIF. Just nu ligger Helsingborg på 13:e plats i allsvenskan och kämpar för att hänga kvar.

Karta: Helsingborgs IF
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!