Finsk brödrafajt visas i Motala

Det blir finsk brödrakamp på K bygg arena på tisdagen. Ville Aaltonen i Bollnäs ska försöka göra mål på lillebror Jussi Aaltonen.

Jussi Aaltonen, IFK Motalas målvakt, får möta brorsan Ville Aaltonen i tisdagens elitseriematch mot Bollnäs hemma. Det är World cup-mästarna som gästar Motala.

Jussi Aaltonen, IFK Motalas målvakt, får möta brorsan Ville Aaltonen i tisdagens elitseriematch mot Bollnäs hemma. Det är World cup-mästarna som gästar Motala.

Foto: Jeppe Gustafsson

Bandy2019-11-26 07:00

– Han är bra, men ska inte hålla nollan i morgon, ler Ville Aaltonen inför matchen.

Ville Aaltonen är 40 år gammal och har spelat bandy i Hälsingland sedan 2001. Först var det tre år i Ljusdal och sedan 2004 har han spelat för Bollnäs GIF. Han är ännu finsk landslagsspelare och rollen i Giffarna är en central position på mittfältet.

Är du i slutet av din karriär?

– Jag vet inte. Kanske är det sista säsongen, men det kan bli fler säsonger. Fortfarande är det roligt på både träning och match och då kör jag, säger 40-åringen.

Bollnäs har seriens skyttekung i Christian Mickelsson som gjort 13 mål hittills. Laget har en bra libero i rutinerade Andreas Westh och starka nyförvärv i Christoffer Fagerström från Hammarby och Daniel Mossberg från Sandviken. Laget vann World cup i oktober. 

Bollnäs ligger fyra med tio poäng på sju matcher. IFK Motala är tia med fem poäng på sex matcher.

– Vi är i form, en helt okej start. Men det är tufft mot Motala, de är hemmastarka och det lär inte bli något finlir, säger Ville Aaltonen.

Din bild av Jussi Aaltonen som målvakt?

– En komplett målvakt. Alltid rörlig och placeringssäker, lugn i spelstilen. Han sätter i gång spelet snabbt också, ett offensivt vapen. Men som på alla målvakter gäller det att träffa mål. Då blir det mål eller inte mål, säger Ville.

IFK Motalas mål hittills: Philip Florén 5, Jonas Enander 4, Kasperi Hirvonen 3, Viktor Hulthammar 2, Albin Rohlén 1, Elias Gillgren 1, Fredrik Lönn 1, Albin Bjerkegren 1.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!