Ingen omöjlighet att vända för Maif

1-2 hemma i ett dubbelmöte är inget bra "halvtidsresultat". Men Motala AIF är inte ett dugg sämre än Sollentuna och kan vända i returen, bedömer Jens Bollius.

Elmer Civgin faller i straffområdet, men ingen åtgärd från domaren. Motala AIF missade chanserna i första mötet med Sollentuna och är i underläge i slutkvalet.

Elmer Civgin faller i straffområdet, men ingen åtgärd från domaren. Motala AIF missade chanserna i första mötet med Sollentuna och är i underläge i slutkvalet.

Foto: Jeppe Gustafsson

Fotboll2019-11-06 22:28

Det är inget tvivel om att Sollentuna FK, fjärde sist i norrettan, var ett snäpp upp i svårighetsgrad för Motala AIF i den här höstresan som pågår.

Ett väldigt mycket bättre motstånd än vad Maif spurtade sig igenom i tvåan och ett klart bättre lag än även Karlberg och Ytterhogdal i den första förkvalsgruppen.

Nu är Maif vid porten av division 1 och då krävs det ännu lite till för att lyckas, ännu lite bättre jobb och ännu lite mer stolpe in.

Det lilla sista hade inte Maif den här kvällen. Det började så bra, Maif gjorde 1-0 genom unge Ahmed Qasem och hade den perfekta kontroll på matchen som i de tidigare mötena med Karlberg och Ytterhogdal.

Men det höll bara i en timme den här gången. Sollentuna växte i andra halvlek och det såg då ut som att lagets bättre tempo och styrka från ettan tog ut sin rätt. 1-1 kom och 1-2 också, och redan efter första baklängesmålet, det första på länge på hemmaplan, såg Maif plötsligt skakigt och tröttkört ut.

Kroppsspråken förändrades snabbt på lagen. Sollentunas ryggar restes, medan Maifspelarna började se lite molokna och plågade ut.

Maifs tränare Christer Persson erkände att Sollentuna är bra, men han var besviken över att Maif inte fick bättre utdelning på alla chanser som laget ändå skapade.

För det ska sägas, att Maif verkligen ryckte upp sig sista kvarten och lyckades trumma på mot Sollentunas mål. Men närmare än någon straffsituation som var tveksam och ett par skott som var halvnära kom laget inte.

Trots allt är det de många målchanserna som gör att jag tror att Maif kan vända på kvalet i returen. Visserligen är det på naturgräs där Maif trivs sämre, men inget är avgjort. Det handlar bara om att våga lite mer framåt och ha lite mer flyt i de avgörande lägena så går det vägen.

Publiksiffran då? Ja, 552 är ju en besvikelse sett till gamla tider. Livepubliken fortsätter att vara låg i Motalaidrotten. Men det är klart, tv-sändning och vinterkyla gjorde kanske sitt till att folket stannade hemma.

Men Maif var värt en större publik efter sin svit på sju raka segrar. Kanske kommer fler om det nu ändå blir ettan nästa år, vilket det fortsatt finns goda chanser till.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!