Kvalresan går vidare för Motala AIF

Oliver Bergman svarade för tre jätteräddningar. Själv hyllade han laginsatsen efter att Motala AIF besegrat Ytterhogdal med 2–0 och tagit sig vidare i division 1-kvalet.

Oliver Bergman sprang över hela planen för att fira med resten av laget efter att Ivan Rako gjort 2-0. Nu väntar Sollentuna i nästa kvalsteg för Maiuf.

Fotboll2019-11-02 17:50

75 mål på 26 matcher tog Ytterhogdal till division 1-kvalet. Men Idrottsparken i Motala fick de lämna både mållöst och med drömmen om en fortsatt kvalresa krossad.
För Maif stängde igen de anfallsvägar laget tidigare så framgångsrikt nyttjat.
– Vi vet att vi har ett bra försvarspel och att vi är tighta. Några av våra spelare är ju helt tomma i slutet men de bara fortsätter att kämpa och slita. Det är så jäkla kul att stå längst bak då, säger Oliver Bergman.
Nu stod Maif-målvakten inte bara där. De få gånger Ytterhogdal lyckades komma till avslut så sattes han rejält på prov.
Samtliga gånger så svarade han för parader av högsta klass.
 –  Den jag är mest nöjd med själv är de kommer igenom i första och han drar iväg en tåfis.

Den räddningen kom vid ställningen 0–0 och i ett läge då Ytterhogdal börjat få alltmer att säga till om efter att Maif inlett piggt.
För Maif räckte det med oavgjort för att gå vidare. För Ytterhogdal var det bara seger som gällde. Så i paus så oroade sig Maif-.supportrar för en anstormning från start i andra halvlek.
Och mål blev det nästan direkt efter paus. Men det var Maif som gjorde det och snyggt var det.
Valon Silka, straffspecialisten, la nu upp bollen vid hörnflaggan istället. Därifrån skruvade han den elegant rakt in i bortre krysset.
– Så jäkla skönt att vi får det målet så tidigt. Vi vet att vi är ett riktigt bra omställningslag så det passade oss perfekt, säger Bergman.
Omställningsspelet gav Maif ett flertal chanser att öka på sin ledning. Det kom också när Ivan Rako efter att ha varit på planen i någon minut höll sig framme efter ännu en Maif-hörna tio minuter från slutet. 2-0 och Ytterhogdal var ett slaget lag.

Lagets insats och inte minst då bakåt fick Maif-tränaren Christer Perssons ögon att gnistra.
– Vi har en stabilitet i vårt försvarsspel som bara ser bättre och bättre ut och den har gjort det en längre tid nu. Matchbilden blev ungefär som jag hade förutsett. De slår en hel del inlägg men vi ligger rätt i positionerna i vårt försvarspel och hanterar det på ett bra sätt, säger han.
Samtidigt som han säger att han är extremt nöjd med sättet som spelarna genomfört matchen så är han också tydlig med att de inte är nöjda än.
– Vi går in i det avgörande kvalet med en riktigt bra känsla. Men det kommer krävas än mer av oss nu och vi är beredda att ta oss an den uppgiften.

Ytterhogdal skapade tre riktigt heta målchanser i matchen. Men Oliver Bergman i Maif-målet var omutlig och höll nollan.