Maiftränaren: "Inget drömresultat"

Efter sju raka segrar tog det stopp för Motala AIF. Sollentuna vände och vann på Idrottsparken. Men än har Maif chansen i division 1-kvalet.

Valon Silka trycks ned och förlorar duellen mot en Sollentunaspelare. Motala AIF ligger under "i halvtid" i slutkvalet tilll division 1. Nu krävs två mål i returen borta på söndag.

Fotboll2019-11-06 21:41

– Inget drömresultat, konstaterar Maiftränaren Christer Persson efter 1-2 (1-0) hemma mot Sollentuna FK.

– Men det är 90 minuter kvar och vi är ändå med, nu är det bara att ladda om till en sista ansträngning på söndag, fortsätter Maiftränaren.

Efter matchen var det inget jättejubel i Sollentunas omklädningsrum. Det var heller ingen begravningsstämning hos Maif. De här dagarna mellan kvalmatch ett och två är som en halvtidsvila där det är hälften av mötet kvar.

Det vi vet är att Maif måste göra minst två mål på Sollentunavallens naturgräs. 1-0 räcker inte eftersom bortamål värderas högre.

För Maif var det på IP efteråt mest att ta hand om kropparna och kolla skador. Ytterbacken Albin Zidaric fick en smäll och fick utgå i andra halvlek, men det verkade inte vara något allvarligt. Känning i höftböjaren. Besart Kalludra spelade från start trots att han hade ryggskott och blev utburen på bår mot Ytterhogdal i lördags. Han trotsade smärtan och spelade, men linkade nu efteråt med rejäla känningar.

Nu handlar det bara om att rehaba och ladda om till returen.

2-1-seger är en väldigt bra start för Sollentuna FK som kämpar för att hänga kvar i ettan efter att ha åkt ned på negativ kvalplats i sista omgången av norrettan i lördags. Nu var det ett sammanbitet lag i Motala som insåg att inget är avgjort.

– Vi är nöjda, vi gick för att vinna. Men det är 90 minuter kvar och inget är klart, säger Kalle Ramsell, 2-1-skytten som vikarierade för avstängde Alexander Seger som lagkapten.

Vad säger du om matchen?

– Det är starkt av oss att vända när vi får 0-1 emot oss. Vi tar över matchen och är det bättre laget, menar Kalle Ramsell.

Maif gjorde 1-0 genom unge Ahmed Qasem i första halvlek, men föll ned lågt med sitt lag och Sollentuna vände efter paus. Sista kvarten hade Maif bra kvitteringslägen, bland annat genom inhopparen Ivan Rako, men det blev ingen kvittering. Maif ville ha straff på stopptid när Elmer Civgin knuffades, men domaren vinkade avvisande.

– Vi har många chanser, fler chanser än dem. Men vi har oflyt i sista läget. Knuffen i ryggen skulle gett oss straff, tycker Elmer Civgin.

– Det hade inte varit orättvist om vi fått in ett mål till, det hade vi lägen för, konstaterar tränaren Christer Persson.

Målen: 1-0 (22) Ahmed Qasem, 1-1 (60) Brwa Pishdari, 1-2 (74) Kalle Ramsell.