Gulddrömmarna sprack i semifinalerna

Det fanns hopp om ädlare valörer. Det slutade med tre bronsmedaljer för Västertrion i para-EM i Helsingborg. Den som var mest missnöjd över det var Emil Andersson.

Emil Andersson spelade sig till lägena men missade alldeles för många. Då blev det förlust i semifinalen mot Ukrainas Maksym Nikolenko.

Emil Andersson spelade sig till lägena men missade alldeles för många. Då blev det förlust i semifinalen mot Ukrainas Maksym Nikolenko.

Foto: Thomas Augustsson

Bordtennis2019-09-18 15:46

Det finns olika sätt att förlora en semifinal i ett EM på. Gör man det på det sätt som Alexander Öhgren gjorde mot tysken Thomas Schmidberger  i klass 3 så är det inte svårt att acceptera. För tysken var både en och två klasser bättre och vann i tre raka set.
– Han är ju rätt överlägsen och framför allt i Europa. Det är väl en kines som har rått på honom. Han har ju en helt annan styrka än de andra jag har mött på vägen fram så det blir ju som ett helt annat spel, säger Öhgren.
Någon annan förklaring till nederlaget än att motståndet varit för bra fanns inte och då hade han inga problem med att glädja sig över sin bronsmedalj.
–  Jag är jättenöjd.Framför allt efter de vändningar jag gjorde på vägen fram. Speciellt den jag gör i åttondelsfinalen, den kommer jag leva länge på. 

Nöjd med att ha gått hela vägen fram till semifinal i klass 9 var också Daniel Gustafsson. För han lyckades ju rädda en plats i slutspelet med minsta marginal. Men insatsen i semifinalen var han inte helt belåten med. Speciellt inte andra set som han ledde med 10-8 men ändå förlorade. Det gav ukrainaren Lev Kats 2-0 i set och en alltför brant uppförsbacke för Gustafsson. Han stretade dock emot bra. Vann det tredje setet efter att ha räddat tre matchbollar och kändes lite på gång i fjärde.
– Jag skulle ju haft andra set. 2-0 är ju svårt att vända. Men jag spelar bra ändå och jag får ju en bra start i fjärde och är med fram till 7-7. Sen får han några enkla poäng. Men jag är absolut nöjd med medalj. Sen vill man ju alltid vinna men han var helt enkelt lite bättre, konstaterade Gustafsson. 

Sist ut och allt annat än nöjd efteråt var Emil Andersson. Västers världsåtta var rejält besviken efter att ha förlorat med 3-1 mot världssjuan Maksym Nikolenko i klass 8 med 3-1 i set, 8-11, 8-11, 11-9, 10-12.
– Det var väl ungefär lika jämnt som rankingen antyder att det skulle vara. Jag spelar ju till mig väldigt bra lägen men jag bränner ju alldeles för många, säger Andersson. 
Urladdningen i kvartsfinalen på tisdagskvällen då han räddade matchboll mot sig och bjöd på ett riktigt drama menade han inte hade påverkat honom i semifinalen. 
– Jag var lika laddad idag. Men det fattades några procent energi. Hela matchen kändes det ju som det var min match. Jag hade ju lägen som sagt. Som när jag leder 10-9 i fjärde men tyvärr så orkar jag inte sätta dit det. Vinner jag den bollen så är det ju ett femte set och då hade det ju kunnat gå.

Daniel Gustafsson räddade tre matchbollar i semifinalen. Men underläge 2-0 i set blev för svårt.
Daniel Gustafsson räddade tre matchbollar i semifinalen. Men underläge 2-0 i set blev för svårt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!