IFK Motala tog skrällpoäng borta

IFK Motala ledde flera gånger mot mästarna. Villa/Lidköping vände, men fick inte sista ordet när bortalaget kvitterade. Bra IFK-insats gav en skrällpoäng, 4-4 (2-2).

Kaos framför IFK Motalas mål och framför målvakten Jussi Aaltonen. Inför 3 060 åskådare i inomhushallen i Lidköping vände Villa 0-2 och 2-3 till ledning, men IFK kunde kvittera. Motalalaget gjorde en riktigt bra match.

Bandy2019-11-20 21:15

Bandykvällen i sköna Sparbanken arena började med en fin avtackning av nummer 10 i Villa, David Karlsson, vars nummer härmed aldrig mer kommer användas i klubben. Karlsson är Villas meste målskytt genom tiderna och var kapten när det blev SM-guld i våras.

Det dröjde sedan hela 41 minuter innan kvällens första Villamålskytt presenterade sig. Johan Löfstedt gjorde först 1-2 och sedan, minuten efter, 2-2.

Dessförinnan hade IFK Motala spelat frejdigt och stått upp oväntat bra. Albin Rohlén kunde fått en straff när han fälldes och Vitaliy Klyushanov sköt i virket, klockrent. Ett ledningsmål kom också däremellan, 1-0 av backen Elias Gillgren på en offensiv utflykt, framspelad av Erik Litzén. Därefter hade IFK Motala en ny virkesträff i kontring, av Jonas Enander.

Samme Enander, mycket pigg för kvällen, gjorde sedan 2-0 till Motala på hörnretur. Osannolika siffror i mästarnas lya.

Villa kom alltså tillbaka till 2-2, men i början av andra halvlek gjorde Philip Florén 3-2 för Motala, framspelad av Albin Bjerkegren.

– Vi börjar bra och bara vi fortsätter med vårt så blir det bra. Vi går för två poäng, sade Albin Bjerkegren i pausen.

Villa fick Martin Karlsson skadad i en kollision, men kunde ändå så småningom kvittera till 3-3 genom Jesper Eriksson. Snabbt efter kom också 4-3 genom Joakim Andersson.

Villa låg på för 5-3, men i stället sköt Kasperi Hirvonen in 4-4 på stopptid, vilket gav IFK poängen.

IFK Motalas spelare Erik Litzén och Vitaliy Klyushanov jublar efter ett av målen i Lidköping. IFK Motala pressade mästarlaget borta, och kvitterade också på stopptid. En jätteskräll i elitserien.
Karta: Sparbanken Lidköping Arena