IFK Motalas isläge är hoppfullt, trots milt

Det ska bli milt höstväder hela den här veckan också. Ändå hyser IFK Motala hopp om att kunna spela elitseriepremiären hemma 1 november.

Det ska vara frost i rören nu och det har börjat spolas. Det ska bli milt hela veckan, men hoppet finns om att IFK Motala kan spela elitseriepremiär mot Frillesås 1 november.

Det ska vara frost i rören nu och det har börjat spolas. Det ska bli milt hela veckan, men hoppet finns om att IFK Motala kan spela elitseriepremiär mot Frillesås 1 november.

Foto: Jens Bollius

Bandy2019-10-21 20:20

– Vattenspridarna är i gång och det är frost i rören, och senare i kväll kommer vaktmästarna, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne under måndagens ungdomspass på rinken intill bandyplanen.

Motala kommuns anläggningschef Thomas Martinsson har sagt att om spolningen kommer i gång nu den här måndagen så är det att isen precis hinner bli klar till bandypremiär. Men då måste det bli kallare.

Men IFK Motala hoppas att premiären nästa fredag kan spelas.

– Det är målet, säger Pär Beckne.

IFK Motalas elitserielag har, efter att ha tränat ett pass på stor bana i Nässjö den gångna helgen, tre rinkpass den här veckan inbokade hemma i Motala. Det blir träning måndag, tisdag och torsdag och sedan genrep på fredag kväll borta mot Vänersborg, matchstart klockan 20.

Sedan är helgen ledig innan det blir två rinkpass på höstlovet, och sedan premiär hemma mot Frillesås 1 november.

Sportsligt i laget är Fredrik Lönn nu i full träning efter sin axelskada. Men Viktor Spångberg och Anton Spångberg har långt kvar på grund av sina huvudproblem.

När det gäller IFK Motalas strävan efter hall diskuterar nu klubbens hallgrupp nästa steg framåt i frågan. Kommunen är skeptisk till ballonghall på befintlig plats och dörren till kommunens ja i frågan känns stängd.

– Vi har inte haft något mer möte, men pratar och mejlar. Vi filar på nya argument för att öppna dörren igen, säger Pär Beckne.

På tisdagen har IFK kickoff på Lyckan, med fystränaren Agne Bergvall som huvudnummer.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!