Maif åkte under strecket i trean

Motala AIF har ramlat under strecket i division 3. Detta efter förlust mot streckkonkurrenten Virserum på bortarink på torsdagen.

Patrik Söderlunds Motala AIF åkte under alltreastrecket efter torsdagens förlust i Virserum. Nu blir det match mot Lenhovda hemma på söndag i Iverhallen.

Patrik Söderlunds Motala AIF åkte under alltreastrecket efter torsdagens förlust i Virserum. Nu blir det match mot Lenhovda hemma på söndag i Iverhallen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-08 09:46

– Vi pendlar lite upp och ned, konstaterar Maiftränaren Patrik Söderlund.

Virserum vann hemma i Småland med 5-3 (2-2, 2-0, 1-1) inför 123 personer.

Detta efter Maifmål av Pontus Ronell och Jonathan Malm i första perioden och Jimmy Bothén i tredje perioden.

– Vi hade ett ganska stort spelövertag, men de hade några riktigt bra spjutspetsar som vi gav lite för mycket tid. De hade en otroligt bra målvakt också, för vi hade många lägen, säger Patrik Söderlund.

Beröm går i Maif ändå till forwarden Tom Nyberg som gjorde en riktigt bra match.

– Tom jobbar och sliter och ska framhållas, tycker Patrik Söderlund.

Virserum tog nu över tredjeplatsen i tabellen med sina 17 poäng på nio matcher. Maif är precis bakom under strecket, på fjärdeplats med 15 poäng. Fem omgångar återstår av grundserien, och sedan blir det alltrean för de tre bästa och fortsättningstrean för de andra fem lagen.

– Även om vi hamnar i den lägre serien kan vi gå till playoff om vi vinner den serien, säger Patrik Söderlund.

Nästa match är hemma mot Lenhovda på söndag och nytt då är att kommunen satt upp en ny matchklocka i Iverhallen, som kan visa fler utvisningsminuter.

Nytt i lokala hockeyn är också att Wettern gör division 4-premiär i Linköping på fredagen, mot Make Believes. Med sex Maifspelare i laget.

Fram till söndag är Patrik Söderlund på utbildning i Globen tillsammans med A-pojktränaren Jonas "Linkan" Lindström. På programmet står NHL-hockey, Buffalo mot Tampa Bay två gånger om.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!