Länsderbyn i massor för Boren i trean

Borens IK får östgötaderbyn i 18 matcher av 22 i division 3-återkomsten. Motalalaget har också nya spelare på gång från grannar.

Nio östgötaderbyn blir det för Borens IK som har flera nya spelare på gång inför division 3-återkomsten. Tränaren Martin Axén är i gång med förberedelserna.

Nio östgötaderbyn blir det för Borens IK som har flera nya spelare på gång inför division 3-återkomsten. Tränaren Martin Axén är i gång med förberedelserna.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-11-20 13:14

I träning just nu har Melvin Lindgren från Motala AIF:s U19 och Kim Söderstedt och Eden Iradukunda från Mjölby AI varit hos Borenlaget.

– Vi har bjudit in fler lokala spelare som ska komma, säger Borentränaren Martin Axén som sedan tidigare är klar för nästa år.

Klart i Borentruppen sedan seriesegern i fyran är att Mohammed Alhabib, "Mumma" kallad, lämnar. Han hinner av familjeskäl inte med division 3-spel.

I övrigt hoppas Boren behålla alla i laget, som skyttekungen Gabi Morad som nu är upptagen av futsal med Dribbla, och viktige mittbacken Marcus Andersson som är fortsatt med och tränar.

Boren har tränat två veckor och kör mer utomhus än futsal nu, för att få ihop gruppen. De som ska spela futsal för Boren kör det på lördagar. Flera spelar annars seriespel i futsal med andra Motalalag.

När det gäller trean 2020 är det nu klart att Boren möter Nässjö och Västervik från Småland och AFK Linköping, Mjölby AI, Malmslätts AIK, Eneby, Dagsberg, Sleipner, Skärblacka, Smedby och Torstorp från Östergötland. Många östgötaderbyn alltså.

– Roligt med många östgötalag, en bra och tuff serie. Tranås tog ju 28 poäng i år och åkte ur. Svårt att se tydliga topplag, men jag kan tänka mig Smedby och Mjölby AI som kom tvåa och trea i år, säger Martin Axén.

MAI gick på onsdagen ut med värvningen av bröderna Adam och Jacob Samuelsson från Maik.

– Hårt slag för Malmslätt, men MAI är bra och har en hype kring sig. De är proffsiga och har skapat ett bra drag, säger Martin Axén.

Karta: Borens IK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!