Maja Nilsson lättad efter fotoperation

Maja Nilsson stukade foten på nyårsafton för snart två år sedan och det har hämmat hennes hoppning sedan dess. Vid en operation i veckan hittade läkarna förklaringen.

Maja Nilsson är lättat efter att fått sin fot opererad och ser fram emot att kunna hoppa utan smärtor.

Maja Nilsson är lättat efter att fått sin fot opererad och ser fram emot att kunna hoppa utan smärtor.

Foto: Kalle Parkkinen

Friidrott2019-10-18 20:07

När läkarna i veckan opererade Maif-fostrade höjdhoppstalangen Maja Nilsson högerfot så hittade de orsaken till de problem hon dragits med alltsedan hon stukade foten på nyårsafton 2017. 
Nämligen en lös bentagg och en sprucken sena. 
–  Det är ju en förklaring till varför det har gått så dåligt som det har gjort i år. Jag har ju inte kunnat trycka ifrån ordentligt,. Det är jätteskönt att de har hitta felet nu. De såg det ju först när de hade öppnat upp foten, säger Nilsson.
Nu menar hon att hon fått bästa tänkbara vård. 
– Jag har haft jättetur. Jag har gått hos en sjukgymnast som har väldigt bra kontakter. Så jag har blivit opererad av en av världens bästa fotläkare. Så jag är i goda händer, säger Nilsson. 
Extra glad är hon eftersom hon i somras fick beskedet av en annan läkare att hennes problem inte gick att behandla. 
 – Jag sätter upp dig på en tejpningskurs och så får du äta Ipren, sa han. Men det beskedet accepterade inte jag och min tränare. 

Nu väntar tre veckor i gips innan hon kan påbörja rehabiliteringen och träna upp styrkan i foten igen. 
– Jag ska på återbesök nästa veckan och när jag blivit av med gipsen så tar det förhoppningsvis inte så förfärligt lång tid innan jag kan vara tillbaka i träning igen. Men det kommer inte bli någon inomhussäsong för mig. Men det är nästan bara skönt. Då kan jag träna upp mig ordentligt och komma riktigt bra förberedd till utomhussäsongen. 


 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!