Mipab om flytt av Idrottsparken: "Krångligt"

50 miljoner kronor har investerats i Motalas representationsarena de senaste fem åren. Ändå vill kommunen utreda en flytt av hela IP.

Representationsarenan flyttar till Varamon? Mipab och Maifalliansen är berett att diskutera en flytt av Idrottsparken, men det blir "krångligt" enligt ordföranden.

Representationsarenan flyttar till Varamon? Mipab och Maifalliansen är berett att diskutera en flytt av Idrottsparken, men det blir "krångligt" enligt ordföranden.

Foto: Jens Bollius

Sport2019-10-02 17:30

Mipabs ordförande Lars Samuelsson, eldsjäl för Maifalliansen i decennier, säger att klubben och alliansen har kontaktats av kommunledningen i frågan.

– Vi är beredda att diskutera. Men man ska ha klart för sig att det blir krångligt. Ingen enkel sak att lösa, säger Lars Samuelsson.

Som tidigare kraft för Tillväxt Motala är Lars Samuelsson väl medveten om Lalandias styrka och Lalandias förväntade förmåga att skapa ringar på vattnet. Det har han med sig även som Mipab-ordförande.

– Vi förstår att det finns fördelar med att lägga ett idrottscentrum vid Lalandia, säger han.

Samtidigt är Samuelsson avvaktande till den nya idrottsvisionen.

– Vi måste avvakta nu och se vad man kommer fram till i utredningen, säger Lars Samuelsson.

Mipab, som ägs gemensamt av Maif och kommunen och där Maif äger 56 procent, har sedan 2014 byggt en ny läktare och idrottsbyggnad på Idrottsparken och för något år sedan lades ny konstgräsplan och nya friidrottsbanor på arenan.

De närmaste åren ska arenan utvecklas ytterligare.

– Det är vår äldsta konstgräsplan, den gamla C-planen, som behöver bytas, säger Lars Samuelsson.

På IP finns också kanslierna för Vätternrundan, En svensk klassiker och flera av Maifs alliansklubbar.

– Det man måste se är alla ungdomar som nyttjar Idrottsparken. Det är aktivitet varje dag och det måste man väga in, vad det får för effekter vid en flytt, säger Lars Samuelsson.

Inga planer på en ballonghall?

– Nej, det har vi inte, säger Mipab-ordföranden.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!