Ny förlust, men IFK bjöd Edsbyn kamp

IFK Motala spräckte nollan och bjöd Edsbyn kamp in på målsnöret i Lidköping. Men det blev ändå en ny förlust i Svenska cupen.

Björn Beckne och Mattias Sjöholm, coacherna på bänken, fick se sitt IFK Motala förlora igen i Svenska cupen. Nu mot topplaget Edsbyn.

Björn Beckne och Mattias Sjöholm, coacherna på bänken, fick se sitt IFK Motala förlora igen i Svenska cupen. Nu mot topplaget Edsbyn.

Foto: Jens Bollius

Bandy2019-09-28 13:40

Edsbyn vann till slut med 3-1 (2-0) i gruppspelets andra omgång.

– Ytterligare ett steg framåt, tycker IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Efter 0-6 i fredagens premiär mot Västerås SK fick IFK Motala en mardrömsstart även i andra matchen i Svenska cupens slutspel i Lidköping.

I andra matchen mot Edsbyn stod det 0-2 snabbt efter Edsbynmål i tredje och fjärde minuten av först Jonas Edling och sedan Simon Jansson.

IFK Motala kom ut i andra halvlek och gjorde liv i matchen, 1-2-reducering av Jonas Enander efter pass från anfallskollegan Philip Florén.

Det blev kamp in i slutminuterna, men med några minuter kvar av ordinarie tid, 2x30 minuter, gjorde Edsbyns finske landslagsstjärna Tuomas Määttä avgörande 3-1.

– Förutom första tio minuterna, då vi släpper in enkla mål, så är vi bra. Vi släpper inte till mycket bakåt och vi skapar chanser. Vi hade jätteläge till 2-2. Sedan chansar vi på slutet efter en timeout, och de gör 3-1 på en omställning, säger Mattias Sjöholm och fortsätter:

– Andra halvlek är riktigt bra, klart bättre än i går. Vi har tålamod och får med folk framåt. Bra koll defensivt också.

Spelarkritik?

– Hela laget är bättre i dag. Hirvonen, Hulthammar, Bjerkegren, och Florén och Rohlén, nämner Mattias Sjöholm.

IFK Motala ställs senare i dag mot Sandviken, start klockan 17.30. Men är redan borta från söndagens semifinalspel. Edsbyn spelade 3-3 mot Sandviken och Västerås slog Sandviken med 5-3.

Karta: Sparbanken Lidköping Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!