Nytt spännande drama med IFK Motala

IFK Motala kryssar vidare i elitserien. Oavgjort blev det för tredje matchen i rad, hemma mot ett stjärnspäckat Bollnäs från Hälsingland.

Mycket tät kamp var det i båda straffområdena. IFK Motala och Bollnäs GIF bjöd upp till en jämn drabbning i ellitserien. 1-1 slutade det, ett rättvist resultat inför 541 personer på K bygg arena.

Bandy2019-11-26 20:57

1-1 (0-1) var en bra poäng för östgötarna i hemmaborgen på K bygg arena.

Efter en stark period med 4-4 mot både Villla-Lidköping borta och Hammarby hemma var det ett upplyft IFK Motala som skrinnade ut till sin avdammade nostalgisång, mot Bollnäs GIF. Det var ett nyblivet mästarlag som kom på besök då Giffarna, som de kallas i Hälsingland, vann höstens World cup.

– Men vi har haft en reaktion efter World cup, sade Bollnästränaren Svenne Olsson före match.

Tio poäng hade Bollnäs ändå spelat in och slagit Villa borta. Ett stjärnstarkt lag med spelare som Andreas Westh, Per Hellmyrs och Christian Mickelsson, tillsammans med vassa nyförvärv som Christoffer Fagerström och Daniel Mossberg.

Det var ett favoritskap som låg på Bollnäs i utomhusmötet. Men tränaren Svenne Olsson var förberedd på en tuff uppgift.

– Gul belysning, svår is och ett bra hemmalag. Vi behöver ha ordning och reda på strukturen och spela bollen smart. Motala är starka skridskoåkare och bra på lyft, sade Svenne Olsson.

I matchen var det upplagt för finsk brödrakamp, IFK Motalas målvakt Jussi Aaltonen mot Bollnäs mittfältare Ville Aaltonen. Båda från Björneborg från början.

– Jussi får gärna hålla nollan, men inte den här matchen, log Ville dagen före.

IFK-målvakten fick inte heller hålla nollan. Den spräcktes redan efter fem minuter då Bollnäs liberoveteran Andreas Westh stänkte in en hörna till 1-0 för gästerna.

Och på tal om finländare så var det Bolllnäs målvakt Pertti Virtanen som utmärkte sig i början, med långa utkast som offensivt vapen. Ofta mot spjutspetsen Christian Mickelsson.

Bollnäs var farligare i den första halvleken. IFK Motala hade svårare framåt. Kasperi Hirvonen sköt en hörna efter att själv ha skapat den. Nära kvittering var det.

– Tillfälligheter, svårt att analysera. Bollen studsar något otroligt, svårt att göra något, sade IFK-tränaren Mattias Sjöholm i pausen.

I andra halvlek var det bra is i någon kvart, men Bollnäs kontrollerade och IFK förmådde inte skapa mycket framåt.

Det var efter en timmes spel som Jonas Enander hittade målet till 1-1, framspelad av Anders Persson.

Fler mål blev det inte, i en jämn drabbning.

IFK Motala spelare vidare redan på torsdag borta mot Västerås SK inomhus i ABB arena. VSK förlorade på tisdagen borta mot Villa-Lidköping med 4-5.

Målen: 0-1 (5) Andreas Westh, hörna, 1-1 (62) Jonas Enander.

Publik: 541.

Ibland föll spelarna som käglor över varandra i denna isens kamp. Här IFK Motalas Jonas Enander i strid med bortaspelare. Enanders kvittering gav IFK poängen.
Karta: XL Bygg Arena