Olle offrar en tand för två poäng

Poängen mot Villa höll på att kosta Olle Nordlund en framtand. IFK-liberon offrar gärna en tand till om det blir seger mot Hammarby.

Olle Nordlund fick en smäll som slog loss en framtand i matchen mot Villa. Hade det blivit seger så hade inte brytt sig om han tappat den helt.

Olle Nordlund fick en smäll som slog loss en framtand i matchen mot Villa. Hade det blivit seger så hade inte brytt sig om han tappat den helt.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-11-21 19:30

En rejäl smäll rakt över munnen i matchen mot Villa kunde ha gett Olle Nordlund en rejäl glugg i tandraden. 
Nu stoppade det inte IFK-liberon från att genomföra matchen. Under torsdagen uppsökte han dock tandläkare för att se hur garnityret klarat den omilda behandlingen. 
– Den sitter kvar, säger Nordlund och flinar när han kliver in i omklädningsrummet inför torsdagens träning. 
Sen fortsätter han: 
– Men det blir täta kontroller nu tills de vet om roten är av eller inte. 

Var poängen värd en lös tand?
– Absolut. Det hade inte gjort något om jag hade tappat den om vi hade tagit två, svarar han snabbt med ett nytt leende.
Även om det smärtande en del under matchen så syntes det inte i prestationen. För Nordlund styrde IFK-defensiven och var en bidragande orsak till att Villa fick slita hårt för att skapa sina chanser.
–  När vi var uppställda så fick de inte till något. Man alla tog ju jobbet så då är det ju inte så svårt att försvara sig, säger han. 
Skrällpoängen, som vi utanför laget kallar den, menar Nordlund var viktig. Inte bara just då utan även som uppladdning inför fredagens match mot Hammarby hemma på K-Bygg arena.
– Det är skönt att få en sån här poäng nu. Det har ju varit tufft den senaste veckan med vädret och isen. Vi tappade en jobbig poäng borta mot Åby och fick en tuff förlust mot Edsbyn. Då gör en sån här poäng at man får mer energi och att vi får upp den här sköna stämningen som vi oftast har i det här gänget.
När vi pratas vid så har det gått knappt 19 timmar sedan matchen mot Villa var slut. 01.00 natten mot torsdag var spelarbussen hemma i Motala igen. Efter det så har merparten av spelarna jobbat och om ett dygn så ska de åka ut mot Hammarby och prestera på topp igen. 

Kan det var svårt att ladda om efter urladdningen mot Villa?
– VI hade ju en härlig bussresa hem och fick ur oss mycket då. Så jag tror att de flesta har släppt den matchen nu även om vi fortfarande är glada för poängen. Nu är det en ny match i morgon (läs på fredag) så det är bara att börja ladda för det, säger Nordlund. 
Torsdagens träning blev väldigt lugn. Lite tvåmålsspel och skottövningar under 45 minuter för de som ville åka av sig lite efter onsdagsmatchen. 
Hur lagets mot Hammarby ska formeras kunde IFK-tränaren Mattias Sjöholm inte svara på. Backen Nicklas Ögren är inte helt återställd från sin förkylning och det är oklart om han kan spela. 

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!