Om Motala: Bedrövligt dålig anläggning

Åtvidabergs BK spelar i division 1. Men snart har klubben en bättre anläggning än länets största bandylag, IFK Motala.

Åtvidabergs BK:s ordförande Börje Johansson ser snart en ny bandyanläggning stå klar i Åtvidaberg. Utomhus för tio miljoner kronor.

Åtvidabergs BK:s ordförande Börje Johansson ser snart en ny bandyanläggning stå klar i Åtvidaberg. Utomhus för tio miljoner kronor.

Foto: Elin Larsson/arkiv

Bandy2019-11-20 09:00

– Det är bedrövligt att ett elitserielag har en så dålig anläggning, säger ÅBK-ordföranden Börje Johansson.

ÅBK är i en annan ände än storebror, det hall-längtande IFK Motala. I dagarna färdigställs den nya utebanan på Kopparvallen. Åtta-nio miljoner kronor för rör och aggregat, tio miljoner totalt för nya byggnader. Då gör ÅBK en del själva.

ÅBK har tidigare år åkt till Motala i oktober för tidig träning, men i framtiden kan det bli tvärtom.

Tanken är ju då om Motala inte också borde kunna få till en ny utebana för tio miljoner.

– Våra rör är från 80-talet och behöver bytas. Men det är en stor investering och ska vara ett led i ett hallbygge, tycker Motala kommuns anläggningschef Thomas Martinsson.

– Vi jämför oss gärna med det som görs i Åtvidaberg, de jobbar bra där, men det blir ingen större skillnad att få upp tak och fyra väggar. Enligt detaljplanen måste vi ändå flytta bädden och gör man nytt kan man lika gärna sätta på huset också, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.

I Åtvidaberg har man pratat om ett väderskydd, men då menas ett 1.10 meter högt plastplank runt banan som ska stoppa blåsten.

IFK Motala har pratat om också att bygga några sorts högre väggar på vissa sidor av planen.

– Men man landar ändå i att man kan lika gärna bygga hela hallen, säger Pär Beckne.

Thomas Martinsson säger att behovsanalysen för bandyhall redan finns klar i kommunens utredning. Klar sedan tidigare. Det som ska utredas är mer brett, om kommunen har råd med finansieringen.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!