Om Piratlaget: "Det behövs en topp till"

Det är en positiv snackis med Piraterna som spikat sitt elitserielag nästa år. Men det finns de som önskar lite mer.

Dunteberget är en elitseriearena även 2020. Det är det många som jublar över, men det behövs också en topp till i laget. Det tycker i alla fall Rickard Allardh, flitig åskådare tidigare år.

Dunteberget är en elitseriearena även 2020. Det är det många som jublar över, men det behövs också en topp till i laget. Det tycker i alla fall Rickard Allardh, flitig åskådare tidigare år.

Foto: Peter Calén

Speedway2019-12-03 17:00

Åskådaren Rickard Allardh, som följt Piraterna i många år, beskriver en blandad konfekt av reaktioner på sociala medier.

– Det är underbart att de kör. Grymt jobb av alla inblandade. Jag har ju fullt förtroende för att Daniel har koll på förarna och att han har plockat ihop ett så bra lag som han bara kan. Men jag saknar ju den där riktiga toppen. Walasek är en gammal personlig favorit. Men jag skulle önska att vi hade en topp till, typ Greg eller så. Men Gapinski och Karpov har jag stora förhoppningar på.

Hur ska Piraterna älskas igen i Motala?

– Försöka fixa jippon runt matcherna. Jag tror också på ett lägre entrépris. Lägre entré lockar fler besökare som ändå handlar för pengarna som de sparar på entrén, säger Rickard Allardh.

Speakern Henrik Elofsson tycker att Daniel Davidsson har gjort ett jättejobb och att Piraterna nu har ett elitserielag som står berett. Ett lag som kan få problem borta, men som blir duktigt hemma.

– Det kan bli en behövlig nystart. Tänk Greg Hancock in och så har vi Kildemand, och Karpov är en friskus, funderar Elofsson.

Piraternas ordförande Sven Gustafsson säger att klubben nu jobbar oförtrutet vidare inför 2020. Det är möte nu på måndag igen och i januari ska det diskuteras marknad och matchevents med Daniel Davidsson och Henrik Elofsson.

– Sponsorer och allmänhet har köpt både det ena och det andra av oss. Därför har vi löst det här, säger Gustafsson som påpekar att inget avtal om Dunteberget nästa säsong ännu är i hamn med kommunen.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!