Piraterna har något halmstrå kvar

Piraterna såg en ljusning. Men nu är Motalaklubben på väg ned i källaren igen. Med bara något halmstrå kvar att rädda säsongen 2020.

Yngve Rylander, längst till vänster, och övriga Piratstyrelsen är på väg mot vägs ände. Det finns något halmstrå kvar, men det ser mörkt ut just nu och inom en vecka behöver något sorts beslut komma.

Yngve Rylander, längst till vänster, och övriga Piratstyrelsen är på väg mot vägs ände. Det finns något halmstrå kvar, men det ser mörkt ut just nu och inom en vecka behöver något sorts beslut komma.

Foto: Jens Bollius

Speedway2019-11-09 13:48

– Vi har inte fått in tillräckligt med pengar än och tyvärr är det tydligt att det beror på att Piraternas förtroende är naggat i kanten. Det är svårt att få företag att lägga in pengar och de som ändå vill stötta oss vill ha betänketid och avvaktar, säger styrelseledamoten Yngve Rylander.

Piraterna är just nu kvar på de dryga 200 000 kronor av förarskulden på 800 000 kronor som behöver komma in. 600 000 saknas.

Den "jättegrej" som det pratats om skulle gett 400 000, men den har inte gått i lås.

– Vi trodde vi hade fått in de 400 000. Då skulle vi haft 600 000. Det är inte avblåst, den idén finns kvar. Men vi har inte lyckats än, säger Yngve Rylander som säger att han har ett "sista halmstrå" kvar på måndagen.

Piraternas supportrar har vid dags dato samlat in 30 000 kronor, vilket Yngve Rylander applåderar. Men totalt räcker det inte för att rädda klubben ur krisen.

Piraterna har ett styrelsemöte på torsdag för att samla ihop sig och kolla över vad som kommit in.

– Vi jobbar på, men tiden börjar rinna ut. Efter det mötet måste det komma ett beslut, säger Yngve Rylander.

Piraterna räknar med att föreningen kommer att leva vidare, men blir i så fall vilande. Löses inte nuvarande krisen kan det inte bli elitserien 2020.

– Klubben har inte skötts bra, inte sedan 2011-2013, guldåren. Då kom publiken, men sedan har man försökt satsa sig ur krisen och det har inte gått. Jag tycker att vi har synts för lite i stan. Förr var det mycket fler aktiviteter kring klubben, men det har blivit svårt att hitta frivilliga som vill göra saker, säger Yngve Rylander och fortsätter:

– Piraterna kommer att leva vidare som förening i framtiden, men då blir det en helt ny styrelse. Vi som är nu kommer inte att bli kvar i så fall. Men pengarna som supportrarna nu har samlat in kommer att bli kvar i föreningen, oavsett vilken verksamhet det blir framöver, säger Yngve Rylander.

Det kan inte bli att aktiebolaget sätts i konkurs och ni kör vidare i elitserien med föreningen?

– Nej, det är inte möjligt.

Piraterna har ändå en plan, med Daniel Davidsson som lagledare och guldföraren Greg Hancock, hjälte både 2011 och 2013, som tänkbar för en återkomst om det blir elitserielag även nästa år.

– Greg har sagt att han kommer om hans fru blir frisk och om vi löser ekonomin, säger Yngve Rylander inför den kanske sista veckans jobb med att rädda Motalas största idrottslag.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!