Qasem om drömmarna och Maifkvalet

Khaled Qasem är talangen som vände åter till Motala. Nu kan han ta sig uppåt, med Motala AIF i det kommande division 1-kvalet.

Khaled Qasem är tillbaka i Motala AIF i år, där allting började som fyraåring. En resa via Boren, landslaget och IFK Norrköping som ska pågå länge än. Drömmen är att spela utomlands. Möt honom i Sportsnack.

Khaled Qasem är tillbaka i Motala AIF i år, där allting började som fyraåring. En resa via Boren, landslaget och IFK Norrköping som ska pågå länge än. Drömmen är att spela utomlands. Möt honom i Sportsnack.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-10-22 13:00

– Det är nu eller aldrig. Nu har vi läget. Det handlar om att kämpa för att komma så högt som möjligt, säger 19-åringen.

Khaled Qasem är gäst i veckans Sportsnack, videointervjuserien som kan ses på mvt.se och corren.se.

Han har fortfarande drömmar och mål på sikt om att bli proffs utomlands, men lever också i nuet. För varje träningspas och match i Maif, och kanske även för liret med barnen på Godegårds skola där han är elevassistent, eller med bröderna på Ekön där Khaled bor hemma igen.

Khaled har tre bröder och alla spelar fotboll. Ahmed, född 2003, spelar i Maifs A-lag ihop med Khaled. Abudi, född 2006, spelar i Maifs pojklag och Adam, född 2012, lirar i Kul med boll.

Sportsnack handlar om brödrakärlek och hur rivalitet mellan bröder kan inspirera, men även missförstås.

Khaled Qasem berättar också om tiden i Norrköping och alla härliga år, som han beskriver det, i Borens 00-lag. Det var under Borentiden som förbundskaptenen Roland Nilsson ringde upp och tog ut Khaled till pojklandslagets läger.

– Landslaget och det jag fått uppleva där är mina bästa minnen. Jag glömmer aldrig när Roland Nilsson ringde, det var under en spanskalektion, säger 19-åringen.

Borens IK:s 00-lag beskriver han som ett gäng fantastiska killar, både fina ledare och bra karaktärer på spelare.

– Vi kämpade för varandra. Vi hade ganska olika intressen och hängde inte så mycket utanför fotbollen, men när det gällde så visade vi. Jag hade inte samma förutsättningar som de andra och fick cykla från Ekön till Boren, jag kunde inte bli skjutsad. Men Boren ställde upp väldigt bra för mig, säger Khaled som fick vänner i sin nya klubb.

– Det lossnade när jag gjorde sex mål i en pojkmatch, minns Khaled och ler.

Khaled Qasem har i höst bara gjort mål i U19-laget i Maif. Stolpskott är det närmaste han kommit i A-laget. Men kanske spräcker han nollan i kvalet.

Personligt: Namn: Khaled Qasem. Ålder: 19 år. Bor: Lägenhet på Ekön. Familj: Mamma, pappa, tre bröder. Singel. Yrke: Elevassistent på Godegårds skola. Fritidsintressen: Hänga med kompisar, tid med familjen. Förebild: Ricardo Kaka, brasilianaren i AC Milan. Drömresemål: Skulle vilja testa Hawaii. Blir glad av: När man mår bra. Blir irriterad på: När det inte känns rätt. Lyssnar på: Svensk rap. Bästa tv-program: Serien Arrow. Favoritlag: Real Madrid. Fotbollsklubbar: Motala AIF, Borens IK, IFK Norrköping, Motala AIF igen.

Karta: Motala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!