Bröderna Appelskog kör ny bil nästa år

Peter Appelskog gör comeback på rallyvägarna 2020. I en nyinköpt Skoda ska han köra tillsammans med Henrik Appelskog som kartläsare.

Peter Appelskog gör comeback som förare och får med sig lillebror Henrik Appelskog som kartläsare. Duon kör för Östergyllen i utvalda tävlingar 2020, i en nyinköpt fyrhjulsdriven Skoda.

Peter Appelskog gör comeback som förare och får med sig lillebror Henrik Appelskog som kartläsare. Duon kör för Östergyllen i utvalda tävlingar 2020, i en nyinköpt fyrhjulsdriven Skoda.

Foto: PRIVAT

Rally2019-11-27 09:00

– Jag har aldrig slutat egentligen, har bara tagit en paus, säger Peter.

– Det blir ett skönt sätt att åka, inga krav, säger Henrik.

Peter Appelskog fyller 54 år i januari och han har inte kört rally aktivt sedan han rattade en Toyota 2016. Det är snart fyra år sedan.

Från Tjeckien, och via Finland, har han nu köpt in en fyrhjulsdriven Skoda Fabia, en sådan bil som det körs med i rally-VM. I den blir det en avslappnad "satsning", med familjen kan man säga. För Linköpingsklubben Östergyllen.

Motalabon Henrik Appelskog byter nu satsningen på junior-VM ihop med Göteborgaren Tom Kristensson, där det i höst slutade med JVM-silver efter tre hektiska år, mot en annan sorts åkning.

46-årige Appelskog jobbar ihop med storebror och nu får de också fritiden ihop igen.

– Jag har stöttat Henrik när han kört utomlands, men vi har hela tiden pratat om att åka ihop igen någon gång. Nu blir det av, på en lägre nivå. Vi ska bara ha kul, inga krav, säger Peter Appelskog.

Bröderna från Östergyllen kommer inte typ att köra en hel serie i SM, utan vill plocka de roligaste guldkornen ur den svenska tävlingskalendern 2020. De vill köra vinterrallyn, men åker inte om det inte är rikligt med snö.

– Det är ju en klassisk tävling i Lima utanför Sälen som vi siktar på i februari, om det är vinter. SM i Linköping vill vi också åka, säger Henrik Appelskog.

Marknadsnatta nästa höst?

– Ja, kanske, men dit är det långt. Mycket kan hända på vägen, säger kartläsaren.

Karta: Linköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!