Revansch att kräva för IFK i Västerås

IFK Motala spelar, med tre raka kryss i kroppen, vidare i elitserien redan på torsdagen. Västerås SK borta i ABB Arena Syd är en svår uppgift.

Kamp gav kryss mot Bollnäs på tisdagen. Nu får IFK Motala komma in för att möta Västerås SK på torsdagen. Ett viktigt möte på nedre halvan av elitserien.

Kamp gav kryss mot Bollnäs på tisdagen. Nu får IFK Motala komma in för att möta Västerås SK på torsdagen. Ett viktigt möte på nedre halvan av elitserien.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-11-27 21:35

– Det är små saker det handlar om. Västerås är ett bra lag. Det blir tufft, men vi är bra också, säger IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm.

IFK spelade 1-1 mot Bollnäs på tisdagen och VSK förlorade med 4-5 borta mot Villa/Lidköping. Det gjorde att Motala passerade VSK i de nedre regionerna av tabellen.

– Motala är ett bra lag som fajtas och krigar och gör det bra efter sina förutsättningar. Men vi måste ha fokus på vårt, att göra det enkla och göra varandra bra, säger VSK-tränaren Michael Carlsson.

– Vi ska fokusera på vårt, få till vårt, säger Mattias Sjöholm.

Motala förlorade med 0-6 mot VSK i Svenska cupen i höst och förlorade två jämna matcher i elitserien förra säsongen.

I Motala blir det troligen samma lag som mot Bollnäs, medan VSK fortsatt har Jesper Jonsson obrukbar. Han kör rehab.

– I Svenska cupen var vi inte riktigt med med huvudena. Nu är det en ny match, säger Mattias Sjöholm.

I statistiken har VSK Robin Andersson på 8+1 och Martin Landström på 6+9 i poängligan.

På hörnor har Motala bara satt fyra procent, två av 50. En straff har satts på ett försök, hundraprocentigt.

I publikligan ligger IFK Motala näst sist med 608 åskådare i snitt på fyra hemmamatcher. Bara AIK är sämre. Villa är överlägsen etta med 2 882 i snitt.

IFK-ledningen har haft ett hallmöte med de fyra borgerliga partierna, nuvarande styret, i veckan. Ett positivt möte enligt IFK, men hittills utan konkreta svar. Senare ska IFK träffa SD och Solidariskt Motala.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!