Så är läget i IFK-laget inför World cup

Det är uppåt 20 år sedan som IFK Motala senast spelade World cup. I veckan är det dags. Så är läget i IFK-truppen dagarna före.

Tränaren Mattias Sjöholm har dragit upp riktlinjerna inför veckans World cup i Sandviken. IFK Motala har samma trupp som i Svenska cupen. På torsdag börjar det.

Tränaren Mattias Sjöholm har dragit upp riktlinjerna inför veckans World cup i Sandviken. IFK Motala har samma trupp som i Svenska cupen. På torsdag börjar det.

Foto: Jens Bollius

Bandy2019-10-08 08:00

– Vi vill vinna alla matcher. Sedan får man se lite hur det går, match för match. Vi måste göra jobbet, säger IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm.

IFK tränade på rink på måndagskvällen och ett rinkpass är inplanerat även på dagen på onsdag. På onsdagskvällen går bussen med en IFK-trupp på 25 personer inklusive spelare och ledare. Motalagänget bor på vandrarhem i Högbo utanför Sandviken.

På torsdag klockan tio spelas första matchen i Göransson arena, mot ryska Neftyannik. Sedan spelar IFK mot hemmalaget Saik fredag klockan 23 och mot Frillesås lördag 15.30. Gruppettan och eventuellt tvåan, tre av fem, är klart för kvartsfinal på lördagskvällen. Bästa ettan väljer tvåa.

– Vi ska göra vår grej och man ska inte hitta på egna saker. Men vi faller inte på enskilda spelare, säger Mattias Sjöholm.

Det är samma tre spelare som missade Svenska cupen i Lidköping som missar World cup nu. Fredrik Lönn har varit med på en del övningar på träningar, och kanske kan vara med i elitseriepremiären 1 november. Viktor Spångberg har varit med och glidit några gånger på ispass, men inte mer. Anton Spångberg har inte tränat alls. Det lär dröja en bit in på säsongen om bröderna Spångberg kan göra comeback. Båda har problem med huvudet efter hjärnskakningar förra säsongen.

– De styr sin återhämtning själva, säger Mattias Sjöholm.

Det pratades om att bröderna Spångberg skulle få komma till specialister i Lund för huvudproblemen, men den resan har ännu inte blivit av.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!