SM en succé för Motala sportkarate

Ett guld, tre silver och ett brons. Motala sportkarate var minst sagt framgångsrika under Shobu Ippon-SM. Det ger hopp inför stora SM.

Motala sportkarates tränare Alexander Gomez bakom Isabelle Grahn, Gottfrid Tiderman, Sopie Bao-Bednarski, Ludwig Nilsson och Rasmus Gomez. Fem medaljer fick klubben med sig från SM-tävlingarna.

Motala sportkarates tränare Alexander Gomez bakom Isabelle Grahn, Gottfrid Tiderman, Sopie Bao-Bednarski, Ludwig Nilsson och Rasmus Gomez. Fem medaljer fick klubben med sig från SM-tävlingarna.

Foto: Privat

Karate2019-10-23 14:58

Ladda upp inför SM med att ta fem medaljer på SM. Det må låta lite märkligt men det var precis vad Motala sportkarate gjorde när de tävlade i Shobu Ippon-SM i Helsingborg. 
Förklaringen är att det inom karate finns ett antal olika stilar där regelverken skiljer sig något åt. 
– Den stora skillnaden i Shobu Ippon är att då kör man bara efter åldersklass. Annars kör man ju efter viktklass. Så nu fick exempelvis Gottfrid som väger 61 kilo gå matcher mot killar som vägde 80 kilo, förklarar Motala sportkarates Alexander Gomez. 
Den viktskillnaden stoppade dock inte Gottfrid Tiderman från att ta silver i junior 16-17 år. Där hade han sällskap på prispallen av klubbkompisen Ludwig Nilsson som knep bronset. 
Nilsson klev också upp en ålderklass och tog där silver. Detta efter att ha blivit knockad i semifinalen. 
– Han fick en riktigt hård smäll och hans motståndare blev diskad för den. Så då gick Ludwig till final men den matchen fick han inte gå på grund av smällen. Tävlingsläkaren har också satt honom i karantän i tre månader så han får inte vara med på stora SM. 
Klubbens största framgång kom i tjejernas kadettklass. För där blev finalen en uppgörelse mellan Sophie Bao-Bednarski och Isabelle Grahn. Den klubbmatchen gick Sophie segrande ur. 
– Det är ju 14-årsgräns på SM så för Sophie och Isabelle blir det första gången de får vara med. Då var ju det här bra för självförtroendet inför det. Jag är jättenöjd med allas prestationer, det var riktigt kul att se dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om