Wihlmark har sålt sin stjärnhäst

Tillsammans med Chamie RTG har Hugo Wihlmark tagit sig upp i toppen bland young riders i Sverige. Nu har han sålt sin stjärnhäst.

Hugo Wihlmark flyger över ett hinder på Chamie under Stockholm global champions tour på Stockholm stadion i juni. Det blev en av de sista tävlingarna för ekpiaget. För nu är Chamie såld.

Hugo Wihlmark flyger över ett hinder på Chamie under Stockholm global champions tour på Stockholm stadion i juni. Det blev en av de sista tävlingarna för ekpiaget. För nu är Chamie såld.

Foto: Thomas Augustsson

Ridsport2019-10-17 09:00

I mitten av juni utmanade Hugo Wihlmark tillsammans med Chamie RTG några av världens bästa ryttare i Longines global champions tour på Stockholm stadion. 
Det blev en av de sista stora tävlingarna för ekipaget. För nu har Wihlmark sålt Chamie. 
– Det är väldigt sorgligt. Men jag har gjort allt jag har kunnat göra som young rider på henne. Får man ett bra bud så måste man sälja. Hon är tolv år nu och fram tills dess så brukar man säga att värdet går upp. Sen går det fort ner, säger Hugo Wihlmark.
Han fortsätter:
 – Sen blir jag senior nästa år och måste upp i ännu högre klasser. 

Så just nu är Wihlmark på jakt efter en framtida topphäst. En jakt som han menar inte är helt enkel. 
–  Jag har ju inte råd att köpa något färdigt. Så jag måste börja om och hitta någon lovande, kanske fyra -fem år gammal. Men det är inte lätt. Man får ha folk ute som spejar i buskarna och jag har en del folk som håller koll åt mig. 
Trots att Chamie är såld så väntar det stora tävlingar för Wihlmark under hösten.
– Jag är kvalad till Elmia horse show tack vare de resultat jag gjorde med Chamie. Sen tror jag att jag kommer få rida Stockholm horse show på Friends arena också. Även om jag inte kommer vara med för att vinna så är det väldigt roligt att vara med på de tävlingarna, säger han. 
I de tävlingarna kommer han sitta upp på Fiorentina. 
–  Det är en helt annan typ av häst. Men jag tror hon kan steppa upp. Det kan bli så när en häst blir nummer ett i stallet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!